Onsdagsdugnader

Vi er i gang med onsdagsdugnader på fly og hangarer. Medlemmer bes melde seg inn i Facebook-gruppen vår, dugnadene vil også bli annonsert der.

Hver onsdag kl.18:00 de neste ukene vil vi at alle piloter som flyr våre vakre veteranfly stiller opp på dugnad og sosialt, hvor vi vasker og steller med både fly og hangar for å gjøre det trivelig for alle som flyr eller besøker oss. Vi setter oss som målsetning at flyene skal bli vasket både ut- og innvendig samt støvsuget. Hvis vi blir nok folk som stiller opp vil vi også feie hangargulvet og rydde opp i flyenes tilhørende skap og kasser, samt kaste rot og skrot vi ikke bruker eller trenger.

Møt opp enten du er medlem i Veteranflygruppa eller ei for et hyggelig og sosialt treff hvor vi hver av kveldene kun konsentrerer oss om en flymaskin og en hangar.
Hvis du har et ønske om å starte med utsjekk på halehjul og veteranfly så vil du møte mange her som du kan snakke med.

Foreløpig starter vi opp med følgende tre datoer:
15.juli: Chipmunk-hangar
22.juli: Moth-hangar
29.juli: Cornell-hangar

Håper å se deg disse kveldene!

FLYDAG og FLYFEST på Kjeller

Den 30. og 31. mai blir det Flyfest og Flydag på Kjeller!
I år har vi en meget sterk deltagerliste, med Norges eneste MiG-15, to P-51 Mustang, inkludert tidligere “Old Crow,” som kommer helt fra England for å delta sammen med Biltema sin Mustang. Fem flygedyktige Tiger Moth, formasjonsacro, samt alle de kjente og kjære deltagende flyene fra tidligere Flydager. Velkommen til en flott opplelvelseshelg på Kjeller!

Se www.flydagen.no for mer informasjonFLYDAGEN-2015-PLAKAT-1280-05

Spitfire til Kjeller!

Helgen 5.-7. september kommer NRFVs egen Eskil Amdal til Kjeller fra England med en toseters Supermarine Spitfire T.9. Søndag 7. september blir det publikumsdag på Kjeller, der du kan oppleve Spitfire, samt våre andre veteranfly, Tiger Moth, Cornell, Harvard, Chipmunk og Cub i luften. Det vil også bli mulighet for rundflyginger med flyene våre.

Vel møtt!

Arrangeres av Stiftelsen Kjeller Flyhistoriske Kulturpark. Mer informasjon: http://www.norwegianspitfire.com/

Spitfire til Kjeller

Spitfire til Kjeller

Langtur i Tiger Moth

Tiger Moth har korte ben, i form av en begrenset mengde drivstoff som gir kort rekkevidde, men det forhindrer en ikke i å ta flere korte steg for å komme langt! Hans Petter Fure og Lars Håkensen fløy LN-BDM til England, i anledning The International Tiger Moth Rally på Woburn Abbey i England. Turen er på godt og vel 900  nautiske mil (1670km) hver vei, og de bolde aviatørene var på tur i ti dager. Det går fremdeles an å fly “på gamlemåten” uten LCD-skjermer i cockpit og en strek som viser deg hvor du skal!

Mer informasjon om The International Tiger Moth Meet på http://www.mothsatwoburn.co.uk/

BDMUK1

Tilbake på Kjeller. Foto; Christian Falck

Hans Petter Fure og Lars Håkensen tilbake på Kjeller etter en lang flytur

Tilbake på Kjeller. Foto; Christian Falck

En takk fra stevneleder for Flydagen

Takk for innsatsen på Flydagen!

På vegne av Veteranflygruppa rettes herved en stor takk til alle som har bidratt til at søndagens Flydag ble så vellykket. Arrangementet får gode omtale i pressen, og publikum virket fornøyde. Viktigst av alt: Ingen uhell eller hendelser av noe slag er observert. Som så ofte ellers i frivillige organisasjoner, er det noen nøkkelpersoner som gjør mer enn andre, og uten disse hadde det ikke blitt noen Flydag. Det er likevel helt nødvendig også å mobilisere medlemsmassen og andre støttespillere for å få nok muskelkraft til arrangementet, og dette fungerte meget bra i år. Det har vært utrolig givende for meg å få jobbe med så mange positive og dyktige mennesker, så takk igjen alle sammen!

Mvh

Christian Falck

Stevneleder

Velkommen!

Velkommen til den nye hjemmesiden til Nedre Romerike Flyklubb – Veteranflygruppa. Nytt, mer oversiktlig design vil gjøre besøket på hjemmesiden vår hyggeligere og enklere.